Maistas
– tema, aktuali be išimties visai žmonijai, juk valgo – visi, tad kartu tai ir didžiausia pasaulyje rinka naujiems produktams ar technologijoms. Maisto pramonė, kaip ir visos kitos yra stipriai veikiama tiek besikeičiančio žmonijos gyvenimo ritmo ir poreikių bei koja kojon žengiančių technologijų plėtros.
Funkcinis maistas, maisto srities startuoliai, mėsos analogai iš ankštinių daržovių ar mityba, kurią propagavo senoliai, kurioje šiandien galime atrasti kažką naujo ir aktualaus – apie maisto inovacijas pasakoja KTU Maisto instituto Juslinės analizės mokslo laboratorijos vadovė ir mokslo populiarintoja, aktyviai dirbanti inovatyvių maisto komponentų kūrime, jų įvedime į rinką bei visuomenės informavime apie svarbiausius mokslo ir technologijų atradimus maisto ir maisto papildų srityse Aelita Zabulionė.